Main partner


Sinds 1887

Johnson & Jonhson/ETHICON Products is al sinds 1887 onbetwist marktleider in hechtmateriaal en hechttechnologie. Ethicon Products is daarmee een begrip onder artsen. De geschiedenis van onze producten loopt parallel met de geschiedenis van de moderne geneeskunde. De hechtmaterialen van ETHICON vormen een vertrouwde en betrouwbare partner voor iedereen die zich met wondsluiting bezig houdt: van chirurgen, verloskundigen, dierenartsen, tandartsen en huisartsen.

680 km hechtmateriaal

ETHICON Products Hamburg maakt dagelijks een zeer breed assortiment van 680 kilometer hechtmateriaal en 700.000 naalden. Alle onderdelen van het productieproces – van ontwerp tot recycling - zijn in handen van Ethicon Products zelf. Alle micro naalden wordt stuk voor stuk handmatig gecontroleerd en zelfs de machines die de naalden maken en recyclen worden door ons zelf ontworpen en gebouwd.

ETHICON Products streeft naar het optimaliseren van weefselherstel. Naast zeer hoogwaardige naalden en hechtdraden maken wij daarom ook innovatieve producten zoals ‘hernia solutions’ voor breukchirurgie en Dermabond huidlijm.

Verantwoordelijk voor de patiënt Onze missie is: Restoring the joys of life by advancing the standards of tissue repair. Daarmee geven we aan dat we ons verantwoordelijk voelen voor de patiënt die immers baat heeft bij een zo voorspoedig mogelijk verlopende wondsluiting, zonder complicaties en infecties. Net zo essentieel is dat artsen zo goed mogelijk kunnen werken met onze materialen. Comfort en resultaat, daar gaat het uiteindelijk allemaal om. Innovatie en kwaliteit ETHICON Products investeert uitgebreid in onderzoek naar- en productie van nieuwe producten. Daarbij gaat het vaak om innovatieve technologie, zoals de nieuwe generatie matten voor breukchirurgie of onze Dermabond huidlijm.

Maar ook in de ‘core business’; de naalden en draden wordt grote vooruitgang geboekt. Hechten en knopen blijft hetzelfde, maar innovaties zoals het toevoegen van antiseptica aan hechtdraad (Vicryl* Plus) tillen een ogenschijnlijk simpel draadje opeens naar een heel ander niveau.

Bij de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde producten gaan we uit van de ‘voice of customer’, de gebruiker wordt actief betrokken bij het proces.

Hechtmateriaalkunde en meer

Ter ondersteuning van onze producten biedt ETHICON Products uitgebreide ‘professional education’, in de wandeling wel ‘hechtmateriaalkunde’ genoemd. Dit varieert van ‘knoop & hecht’ trainingen, cursussen en workshops tot deelname aan chirurgische opleidingen. Ook in meer abstracte zin biedt ETHICON Products ondersteuning, zoals bijvoorbeeld door het meedenken met ziekenhuizen ter optimalisering van hun logistieke processen.

nl.ethicon.com